c. v.

Németh Tamás (Veszprém, 1985)

Tanulmányok …Studies:

2012-2014 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem,  Diploma
2011-2012 Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar. Mesterképzés, Diploma MA Kaposvár
Mesterek: Dr. Leitner Sándor, Dr. Ficzek Ferenc
2005-2009 Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar. Diploma BA Kaposvár
Mesterek: Mátis Rita, Jónás Péter
2000-2005 Kézműipari (Jaschik Álmos) Művészeti Szakközépiskola. Budapest
Mesterek: Kiss Zoltán, Szabadi Zoltán, Olajos György
1997-2004 Gaál Imre Stúdió, Mester: Morvay László, Budapest

Tagságok …Memberships:
2014-től Magyar Grafikusművészek Szövetsége
2013-tól ART9 Ferencvárosi Képzőművészek Egyesülete
2012-től Block-Art Művészeti Egyesület
2010-től MAOE / Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete

Díjak …Prizes, scholarships:
2010 Pesterzsébeti Tavaszi Tárlat, Közönség Díj
2010 Viperák az uniós jogállamban, Présház.eu Díja
2008 XX. ker. Önkormányzat alkotói Ösztöndíja
2007 Délpesti Tavaszi Tárlat, Közönség Díj.

Egyéni Kiállítások … Solo exhibitions
2015 „Alak-Formálás” ART9 Galéria Budapest
2014 „Figurák és Röntgenképek” Gaál Imre Galéria feat. Varga- Amár L. Budapest
2012 „Shape Sensation”, ArtBázis Budapest
2011 „Saját felelősség!” Mű-hely Galéria Pilisvörösvár
2010 „Rehabilitáció/RTG leletek” Pataky Artotéka Budapest
2010 „Kor Leletek” ArtKatakomba Kortárs Művészeti Galéria Budapest
2008 „Közös Többszörös” ArtKatakomba Kortárs Művészeti Galéria feat. KT Budapest
2006 Csili Galéria, Muszély terem feat. H ZS. Budapest

 

Csoportos Kiállítások … Groupe exhibitions
2018 49. Tavaszti Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2018 X. Nemzetközi Groteszk Triennále, AGÓRA, Vaszary Képtár Kaposvár
2017 Káosz és Rend -MAOE, REÖK Szeged
2017 48. Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2017 34. Salgotarjáni Tavaszi Tárlat, Dornyay Béla Múzeum Salgotarján
2017 I. Hatvani Kisgrafikai Tárlat, Hatvani Galéria Hatvan
2016 “100 éves a Dadaizmus”- Vajda Lajos Studió, Pinceműhely Szentendre
2016 VII. Kortárs Önarckép Biennále, Csili Műv. Ház. Bubik I. Színház terem Budapest
2016 “Cyber Paradise” Nemzetközi Kiállítás, Magyar Műhely Galéria Budapest
2016 „Cyber paradise” Nemzetközi Kiállítás, MAMÜ Galéria udapest
2016 47. Pesterzsébeti Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2015 III. Nemzetközi Rajz- és Képgrafikai Biennálé, Rómer Flóris Műv. Múzeum Győr
2015 ERATO VII. Nemzetközi Tárlat, Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahely/SK
2015 „Művészek Pesterzsébetről” Gaál Imre Galéria Budapest
2015 „Édes Európa-Sweet Europe” Nemzetközi Kiállítás, Magyar Műhely Galéria Budapest
2015 „Édes Európa-Sweet Europe” Nemzetközi Kiállítás, MAMÜ Galéria Budapest
2015 46. Pesterzsébeti Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2015 Itt és most – Képzőművészet. Nemzeti Szalon, projekt M0 Műcsarnok Budapest
2015 IX. Nemzetközi Groteszk Triennále, AGÓRA, Vaszary Képtár Kaposvár
2015 33. Salgotarjáni Tavaszi Tárlat, Dornyai Béla Múzeum Salgotarján
2014 VI. Kortárs Önarckép Biennále, Csili Műv. Ház. Bubik I. Színház terem Budapest
2014 A legjobb és a legrosszabb nap, Nemzetközi Kiállítás, MAMÜ Galéria Budapest
2014 Ember ma, holnap – ART IX- XI Galéria Budapest
2013 II. Országos Rajz Triennálé, Dornyay Béla Múzeum Salgótarján
2013 ART MARKET, Millenáris park (ART9 Galéria szerv.) Budapest
2013 Nagykáta – Erdőszőlő Nemzetközi Művésztelep, Megyei Könyvtár, Nagykáta
2013 Négy Elem – MAOE Országos Tárlat, Régi Művésztelepi Galéria Szentendre
2013 PÉNTEK 13, Nemzetközi Kiállítás, MAMÜ Galéria Budapest
2013 44. Pesterzsébeti Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2013 Budapest Art Expo FRISS VI, Fiatal Képzőművészek Nemzetközi Biennáléja
Művészet Malom, Szentendre
2012 ART Space, Baketlit Multi Art Center, Budapest
2012 Tr(end of print)- typochondria, Széchényi Könyvtár- Budavári Palota Budapest
2012 Nagykáta – Erdőszőlő Nemzetközi Művésztelep, Megyei Könyvtár, Nagykáta
2012 V. Kortárs Önarckép Biennále, Csili Műv. Ház. Bubik I. Színház terem Budapest
2012 „EGY ÁLOM VÉGET ÉRT” / Nemzetközi Kiállítás MAMÜ Galéria Budapest
2012 VIII. Országos Groteszk Triennále, Válogatás, Pécsi Galéria, Zsolnay Negyed Pécs
2012 I. Tatai Művészeti Fesztivál, Esterházy Kastély, Tata
2012 Ember és természet, Nemzetközi Mail Art Project, Bélyegmúzeum Budapest
2012 „Reflexiók” Corso Bevásárló központ, Diploma kiállítás Kaposvár
2012 VIII. Országos Groteszk Triennále, AGÓRA, Vaszary Képtár Kaposvár
2012 II. Székelyföldi Nemzetközi Grafikai Biennále, Gyárfás Jenő Képtár,
Sepsiszentgyörgy, / Csíkszereda, Marosvásárhely, Temesvár Románia/RO
2012 43. Délpesti /Pesterzsébet/ Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2011 VII. KÖNYV- tárgy Biennále, Ráday-kastély Pécel
2011 Prokontrart’s Pannonica Biennále, Médium Galéria, MMIK Szombathely
2011 Európa – Magyarország – Balaton Nemzetközi Kiállítás, Földalatti Erőmű Balatonfűzfő
2011 Csak egy perc / just a minute..I.. Nemzetközi Kiállítás MAMÜ Galéria Budapest
2011 SIEMENS/ Víziók a jövőről, Budavári Hilton Dominikánus  Budapest
2011 XXXVI. Szegedi Nyári Tárlat, REÖK Palota Szeged
2011 42. Délpesti /Pesterzsébet/ Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2011 XV. Pszinapszis, Angyalföldi József Attila Művelődési Központ Budapest
2011 Premier, MAOE, Duna Galéria Budapest
2011 „SIEMENS Ascen” Collegium Hungaricum  Bécs/ AU
2011 BROAD Project, Toldi Art Mozi Budapest
2010 „Foglalj állást! Reflektálj! Provokálj!”, Raul Wallemberg Iroda Budapest
2010 „NO PUSZTA, NO GOULASCH”, Boulevard & Brezsnyev Galéria Budapest
2010 I. Székelyföldi Grafikai Biennále, Sepsiszentgyörgy, Székely Nemzeti Múzeum/
Csíkszereda Siló,/ Temesvár Tetőtér Galéria, /Marosvásárhely Kultúrpalota Románia/RO
2010 41. Délpesti Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2010 „H2O” Galéria ’13 Budapest
2010 IV. Kecskemét FRINGE Fesztivál Kecskemét
2010 „Kenyér” Nemzetközi Festészeti Kiállítás, Országos Mez. Könyvtár Budapest
2010 „SIEMENS Ascen” Siemens Forum München/DE
2009 „SIEMENS Ascen” Corinthia Grand Hotel Budapest
2009 „11+1 Kortárs művész/ Behatolás” Kistemplom Alternatív Kiállítótér
Önálló képzőművészeti akció / projekt. Budapest
2009 Boulevard & Brezsnyev Kortárs Művészeti Galéria, Diploma kiállítás Budapest
2009 „Requiem az életért” Csend napja 2009, Fiumei Sírkert Árkádsora Budapest
2009 40. Délpesti Ünnepi Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2009 VII. Országos Groteszk Triennálé, Vaszary Képtár Kaposvár
2008 MAMÜ , Block-Art, MAMÜ Galéria Budapest
2008 39. Délpesti Tavaszi Tárlat, Gaál Imre Galéria Budapest
2007 MAMÜ, Block-Art,. MAMÜ Galéria Budapest
2007 T. Tárlat Díjazottjai 2004-2007 Gaál Imre Galéria Budapest
2007 Múzeumok Éjszakája, Pesterzsébet Múzeum Budapest
2007 38. Délpesti Tavaszi Tárlat. Gaál Imre Galéria Budapest
2006 MAMÜ Block-Art MAMÜ Galéria Budapest
2005 MAMÜ. Block-Art. MAMÜ Galéria Budapest
2005 „Rajzok és Festmények” Támaszpont Galéria, Budapest

Szimpozionok, művésztelepek …Symposions, Art Camps:
2011-től 17–ig Nagykáta – Erdőszőlő Nemzetközi Művésztelep
2009 SIEMENS Nemzetközi Szimpozion, Budapest.
2008 Erdőszőlő, Block-Art, Művésztelep
2006-07-08 Szálka Művésztelep
2004 Mezőtúr művésztelep, Gaál Imre Stúdió, M. L. Emlékezés
2003 Abádszalók művésztelep, Gaál Imre Stúdió, Dombormű II. Baba Ház.
2002 Abádszalók művésztelep, Gaál Imre Stúdió, Dombormű I. Termál Fürdő
2001 Abádszalók művésztelep, Gaál Imre Stúdió, Köztéri szobor Közösségi ház.

Munkák Közgyűjteményekben…Works in public collections:
Pesterzsébet Múzeum: Gaál Imre Galéria; Helytörténeti Múzeum
Budapesti Temetkezési Intézet Zrt , Kegyeleti Múzeum Gyűjteménye.
Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Páneurópa Általános Iskola, Soroksár
Ausztria, Bécs / Magángyűjtemény
Nagykáta – Erdőszőlő Nemzetközi Művésztelep Gyűjteménye
Bélyegmúzeum/ MailArt Gyűjteménye
Block -Art Nemzetközi Képzőművészeti Gyűjtemény
Kortárs Magyar Galéria, Kortárs Gyűjtemény, Dunaszerdahely/SK

Bibliográfia …Bibliography:
2017 Káosz és Rend -MAOE katalógus
2017 34. Salgotarjáni Tavaszi Tárlat katalógus
2017 I. Hatvani Kisgrafikai Tárlat katalógus.
2016 VII. kortárs Önarckép Biennálé katalógus.
2016 Cyber Paradise” Nemzetközi Kiállítás katalógus
2015 III. Nemzetközi Rajz- és Képgrafikai Biennálé katalógusa
2015 IX. Nemzetközi Groteszk Triennále kiállítás katalógus
2015 ERATO VII., Kortárs Magyar Galéria kiállítás katalógus
2015 Itt és most – Képzőművészet. Nemzeti Szalon 2015 kiállítás katalógus
2014 Nagykáta -Erdőszlő Nemzetközi Művésztelep katalógus.
2014 VI. Kortárs Önarckép Biennále katalógus
2014 Július. D1 TV, Kortárs Korzó, riportfilm
2014 Július. Pesterzsébet lap, Röntgenképeken keresztül a világ, Ilonka Mária
2014 Június. Pesterzsébet lap, Röntgenfilmekre is dolgozik, IM
2013 MM – Magyar Művész, magyarmuvesz.blogspot.hu Szabó Viola
2013 II. Országos Rajz Triennálé katalógusa
2013 Péntek 13, Nagykáta – Erdőszőlő Nemzetközi Művésztelep katalógus
2013 Négy Elem – MAOE Országos Tárlat katalógusa
2012 Nagykáta – Erdőszőlő Nemzetközi Művésztelep 2005-2012 katalógus
2012 V. Kortárs Önarckép Biennálé katalógusa
2012. VIII. Országos Groteszk Triennálé katalógusa.
2012. II.. Székelyföldi Nemzetközi Grafikai Biennále katalógusa
2011. Európa – Magyarország – Balaton Nemzetközi Kiállítás katalógusa
2011. Prokontrart’s Pannonica Biennále DVD katalógus.
2011. XXXVI. Szegedi Nyári Tárlat katalógusa
2011. Április, Vörösvári Újság, XVII. Évf. 4. szám
2010. „Foglalj állást! Reflektálj! Provokálj!” katalógus
2010. Október, Présház.eu, Viperák az uniós jogállamban, digitális pályázat – Molnár Pál
2010. Június. XX. Pesterzsébet lap, Árulkodó álarcaink – Bihari Tamás
2010. I. Székelyföldi Grafikai Biennále katalógusa
2010. Április, MK Rádió, Akvarell- Kulturális paletta, Interjú Andrónyi Kolos
2010. Január. Művész-világ.hu, Canjavec Judit
2010. SIEMENS Ascen, Future Book- katalógus/ kiadvány.
2009. November. IPM/Interpress Magazin, A hónap képzőművésze.
2009. Szeptember. XX. Helyi Téma, Kistemplomban áldoznak a művészet oltárán. Julis Athina
2009. VII. Országos Groteszk Triennálé katalógusa.
2007. Június. XX. Pesterzsébet lap, Kiváló Kezdet. Bihari Tamás
2006. November. XXI. Helyi Téma; Fiatal Képzőművészek Különleges világa, Herczku Nóra